Goed onderhoud van uw preparaat

Geschikte omgeving

Omdat een preparaat erg gevoelig is voor verkleuring is het raadzaam om het preparaat niet in direct zonlicht te plaatsen.

Vochtige, donkere ruimtes en ook de keuken zijn ruimtes die totaal ongeschikt zijn voor goed bewaren van je preparaat.

Stof, vet en nicotine aanslag zijn funest voor het goed behoud van je preparaat, een vitrine of stolp kan hierbij uitkomst bieden.

Schoonhouden van uw preparaat

Stof het preparaat regelmatig af met een zachte kwast of blaas het stof voorzichtig weg met een föhn. Probeer het preparaat zo weinig mogelijk met de blote handen aan te raken zodat het niet vettig word. Wrijf nooit tegen de haren of veren in van het preparaat om beschadigingen te voorkomen. Het preparaat is gedroogd bij het prepareren, vervorm of verbuig daarom nooit iets aan het preparaat. Het preparaat is waarschijnlijk behandeld met een insectenspray voor dat het afgeleverd werd. Herhaal deze handeling minstens 2 x per jaar. Wilt u informatie over een goede insecten spray neem dan contact op met:  info@preparateursanne.nl

zachte borstel

Vraat schade aan uw preparaat

Vraat schade word bijna altijd veroorzaakt door motten, museumkevers, stofluis of andere insecten. Alle preparaten zijn hier gevoelig voor. Blijf altijd alert op sporen van vraat schade zoals witte stippen, coconnetjes, zwarte korreltjes of recht opstaande veren en haren. Mocht u een van deze voor genoemde dingen ontdekken plaats het preparaat dan minimaal 2 weken in de vriezer op minstens -18 graden Celsius.

Heeft u een groot preparaat en hier geen plaats voor in uw vriezer dan kan preparateur Sanne uitkomst bieden. Zij beschikt over een grote vriesruimte waar u ruimte kunt huren voor 2 of meer weken. Vragen over het huren van vries ruimte kunt u stellen op:  info@preparateursanne.nl

Onderhoud geweien en schedels

Normaal is afstoffen van de schedel of gewei met een borstel of droge doek voldoende. De schedel kan met lauw warm water voorzichtig schoon gemaakt worden. Het gewei kan na het schoonmaken ingewreven worden met een bijenwas voor kleurbehoud en bescherming. Bent u van plan om de schedel of gewei buiten te gaan hangen? Dan is behandelen met een matte blanke vernis een goede keuze om de levensduur te verlengen. Niet in de felle zon of boven een warmtebron hangen zijn vanzelf sprekend, het gewei of de schedel zullen dan snel uitdrogen of verkleuren.

harde borstel

Onderhoud van preparaten op sterk water

Alle op sterkwater gezette preparaten die ik verkoop zijn gefixeerd en geconserveerd met formaline. Na dit werk proces word de vloeistof minimaal nog 5 keer gewisseld om onzuiverheden eruit te filteren. Soms kan het bij hoge uitzondering gebeuren dat er alsnog verkleuring op treed. U kunt dan de vloeistof vervangen door 70% isopropyl alcohol, 70% bio ethanol of 70% alcohol ketonatus. Meer dan een percentage van 70% kan opnieuw verkleuring geven of het preparaat laten krimpen. Heeft of wilt u een preparaat door mij op sterk water laten zetten? Neem dan vrijblijvend contact op met:  info@preparateursanne.nl

Verantwoordelijkheid na afleveren preparaat

Preparateur/taxidermist Sanne Steenbakkers aanvaardt geen enkel verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor vraat, schade, of verkleuring van uw preparaat na aflevering.

 

Lees hier de algemene voorwaarden